AX 2009 Installation and Configuration question 1 to 56

Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100

Question: 1
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an installer intending to install multiple application instances.
So how is this done in Microsoft Dynamics AX 2009?
A. There cannot be multiple Application instances on the same server.
B. The installer will need to create a separate logical drive for each application instance.
C. The instances can be installed on the same machine, but the installer must provide a separate
root directory for each application.
D. The installer supplies an application instance name for each instance. Then, all applications
are installed in the same root folder.
Answer: C
Question: 2
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer intending to connect a client to a different
Application Object Server instance by using the Microsoft Dynamics AX Client Configuration
utility. In order to access the client configuration utility, what user group must the implementer be
part of?
A. Guests
B. All users
C. Power Users
D. Administrators
Answer: C, D
Question: 3
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In order to improve the total cost of ownership for Microsoft Dynamics AX
customer, how has the installation changed?
A. A patch file is automatically created corresponding to each installer file making it easier to
patch the system.
B. Each component of the Microsoft Dynamics AX system has its own installer.msi file) making it
easier to troubleshoot installations.
C. All components including the Application object Server (AOS) reside in a single components
(.msi) file so that all components can be patched by a single patch
D. msp) file.
E. All components, other than the Application Object Server (AOS), reside in a single components
installer (.msi) file so that most components can be patched by a
F. msp) file.
Answer: C
Question: 4
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. When the Application Object Server user account is created in the database, to
what roles is it assigned? (choose more than one)
A. dbcreator
B. db_ddladmin
C. db_datawriter
D. db_datareader
Answer: B, C, D








Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 2 of 23
Question: 5
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In the following options, which manages each instance of the Application Object
Server?
A. Database entries.
B. Config.ini files.
C. Configuration Files.
D. Registry Key entries.
Answer: C
Question: 6
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer intending to perform multiple installations of
Microsoft Dynamics AX on the same computer. In the following options, which can have multiple
installations on the same machine? (choose more than one)
A. Reporting Server
B. Application Files
C. Enterprise Portal Server
D. Application Integration Server
Answer: A B
Question: 7
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In which environment that you prefer to use a domain account rather than use a
network services account?
A. Test
B. User
C. Production
D. Development
Answer: B C
Question: 8
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer. In an implementation with multiple
Application Object Servers in a cluster that is not using load balancing, when might it be
necesarry to change the client configurations to connect clients to a different server?
A. If the cluster is renamed.
B. If a new AOS is added to the cluster.
C. If an AOS is removed from the cluster.
D. When multiple AOS instances reside on the same server.
Answer: B C
Question: 9
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In the following options, which is not feature of load balancing?
A. Easy scalability to handle increased data requests.
B. Ability to assign a group of users to one part of a cluster.
C. New client requests are distributed to other servers if there is a server failure.
D. A cluster of servers that balances the network data requests to the AOS across all available
servers.
Answer: A B



Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 3 of 23
Question: 10
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer. And when will you choose a custom
installation? (choose more than one)
A. To install additional object servers
B. To install the application file server
C. To install each role on its own computer
D. To install an additional client computer
Answer: B, A, C, D
Question: 11
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer and you have installed multiple Application
Object Servers in a cluster. Now you have to remove one from the cluster for maintenance. You
must set the AOS to not accept new client connections. So which is used to do this?
A. Online users form.
B. Client Administration form.
C. Microsoft Dynamics AX Server configuration utility.
D. Microsoft Dynamics AX Client configuration utility.
Answer: A
Question: 12
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. What do the application files provide when the Application File Server is
installed?
A. Patch information for each layer.
B. Database information for each layer.
C. Configuration information for each layer.
D. Index, headers, help, and labels for each layer.
Answer: C D
Question: 13
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In the following options, which accounts should have permissions to the
application file folder? ( choose more than one )
A. All clients.
B. Windows administrators.
C. Database server service.
D. Application Object Server service.
Answer: A, C B, D
Question: 14
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Before e completing the Initialization Checklist, a user is added to the Sales
User group. What permissions does the user get?
A. No permissions.
B. Full permissions.
C. Read-only permissions.
D. Sales User Group permissions.
Answer: A B







Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 4 of 23
Question: 15
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In order to run the initialization checklist without interaction, what steps are
used to do this? (choose more than one)
A. Start Microsoft Dynamics AX from a command line.
B. Run the configuration utility to create an XML file.
C. Provide an XML file as a parameter to Microsoft Dynamics AX.
D. Create an XML file including each checklist item to be executed.
Answer: B, C A, C, D
Question: 16
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer. During the testing phase, you want to run the
checklist without user interaction using an XML file called configuration.xml stored in the C:\AX
directory. Which command line is used to start the installation checklist without user interaction?
A. ax32.exe -AutoRun c:\Ax\Configuration.XML
B. ax32.exe -StartupCmd=c:\Ax\Configuration.XML
C. ax32.exe -StartupCmd=Run c:\Ax\Configuration.XML
D. ax32.exe -StartupCmd=AutoRun c:\Ax\Configuration.XML
Answer: C D
Question: 17
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. What is the result of executing the checklist items without interaction? (choose
more than one)
A. The results are written to a log file.
B. The results are written to the database.
C. The results are stored in a configuration file.
D. The results are shown to the user in the Infolog.
Answer: C A, D
Question: 18
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. During the installation checklist process, what controls the access to features in
the system?
A. Loading the license file.
B. Loading configuration keys.
C. Enabling configuration keys.
D. Synchronizing to the license file.
Answer: B C
Question: 19
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer intending to install clients without installing
the Microsoft Microsoft Dynamics AX Client Configuration utility, what must the implementer do to
accomplish this?
A. Set the ClientConfig parameter to zero.
B. Set the ClientConfig parameter to False.
C. Set the ClientConfigUtil parameter to zero.
D. Set the ClientConfigUtil parameter to False.
Answer: A






Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 5 of 23
Question: 20
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. How are mandatory fields identified when using the Template Wizard?
A. They are marked with a green X.
B. They are marked with a red padlock.
C. They are marked with a red underline.
D. They are marked with an green asterisk.
Answer: A B
Question: 21
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. When adding an Application Object Server to the list of available AOS servers,
what must be specified?
A. TCP/IP Port
B. Server Name
C. Instance Name
D. Both A and B are correct
Answer: B C
Question: 22
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer intending to perform client installations on
each machine from a shared directory. What must be true about the implementer's account for
this to work?
A. The implementer's account must be a member of the domain administrator group
B. The implementer must be a member of the administrator group on each client machine.
C. The implementer's account must be part of the system administrators group for the network.
D. The implementer must be a member of the administrator group on the machine where the
shared folder is created.
Answer: A B
Question: 23
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer who has multiple companies configured for
use with Microsoft Dynamics AX. In order to open a specific company's data when it starts, how
can you configure Microsoft Dynamics AX?
A. You should use the General tab of the Server Configuration utility to identify the company.
B. You should use the General tab of the Client Configuration utility to identify the company.
C. You should use the Connection tab of the Server Configuration utility to identify the company.
D. You should use the Connection tab of the Client Configuration utility to identify the company.
Answer: A B
Question: 24
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an installer and are going to install the developer components
of a Microsoft Dynamics AX 2009 implementation. In order to install the Microsoft Dynamics
database in the Microsoft SQL Server instance, what SQL Server permissions are required?
A. DBOwner role
B. DBCreator role
C. SetupAdmin role
D. SecuirtyAdmin role
Answer: A B





Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 6 of 23
Question: 25
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You work as an implementer. In order to test a system that has multiple
Application Object Servers, what must you do?
A. You should start all AOS instances.
B. You should connect one client to all AOS instances.
C. You should connect all clients to all AOS instances.
D. You should test the system with one AOS instance running at a time.
Answer: A
Question: 26
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You work as an implementer who is connecting an Application Object Server to
a different database. The database was not created by the AOS account. In order to make sure
that the data will be accessible, what must you do to achieve this? (choose more than one)
A. You should make sure the AOS account is a user in the database.
B. You should create a domain account for the AOS on the SQL server.
C. You should make sure the AOS account has db_create rights on the database.
D. You should make sure the AOS account has db_ddladmin rights in the database.
Answer: C A, D
Question: 27
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You work as an implementer. During an installation, you select the Configure
for WSS option. What is the authentication method set to?
A. NTLM
B. IPSec
C. SPNEGO
D. Kerberos
Answer: A
Question: 28
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You work as an implementer. Before installing Enterprise Portal and Role
Centers, what needs to be verified? (choose more than one)
A. The .NET Business Connector is installed.
B. User Accounts are created in Microsoft Dynamics AX.
C. Site templates are deployed to the server that will contain Enterprise Portal.
D. A domain account for the Business Connector proxy is created in Microsoft Active Directory
directory services.
Answer: C A, D
Question: 29
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. What does a profile correspond to?
A. A profile corresponds to a company file.
B. A profile corresponds to a specific user.
C. A profile corresponds to an email address.
D. A profile corresponds to a specific role in the organization.
Answer: C D







Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 7 of 23
Question: 30
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In the following options, which technology is not part of the combination that is
used to create Enterprise Portal?
A. SQL
B. Active Directory
C. SharePoint Server
D. Internet Information Services
Answer: A
Question: 31
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You work as an implementer. During an installation,you select the Create
Enterprise Portal Web site option. Where would you change the default path for the site?
A. EPSetupParams
B. SetupEPParams
C. ParamsSetupEP
D. ParamsEPSetup
Answer: A
Question: 32
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In order to view Role Center reports, what components must be installed?
(choose more than one)
A. SharePoint Services
B. Internet Information Services (IIS)
C. Server Analysis Services extensions
D. SQL Server?Reporting Services extensions
Answer: B, C D
Question: 33
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. If the Application Object Server is running as a network service account, what
does the "$" specify in an account name?
A. The "$" specifies that this is a system account.
B. The "$" specifies this is a virtual account not created in the domain controller.
C. The "$" specifies that the setup looks for the account in an environment variable.
D. The "$" specifies that the setup will search for a computer account instead of a user account.
Answer: C D
Question: 34
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You are installing the Web Services on the Application Integration Server,
during this process, what local Windows group is created?
A. AIF Web Service Administrators.c
B. Microsoft Dynamics AX Web Service Administrators.
C. Microsoft Dynamics AX AIF Service Administrators.
D. Microsoft Dynamics AX AIF Web Service Administrators.
Answer: A B







Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 8 of 23
Question: 35
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an installer and are going to install a Microsoft Dynamics AX.
You notice that the company will have users outside of their domain who need access to the
system. So which topologies might be used for this installation? (choose more than one)
A. Clustered Base Topology.
B. Standard Perimeter Network.
C. Traditional Perimeter Network.
D. Intranet-Only Enterprise Portal.
Answer: A,B C
Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 9 of 23
Question: 36
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You are installing AIF Web Services, what systems are changed?
A. File System.
B. Database Server.
C. Application Object Server.
D. Internet Information Services.
Answer: C A D
Question: 37
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. What type of documents are exchanged using AIF?
A. XML
B. TXT
C. SML
D. HTML
Answer: A
Question: 38
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. You work as an implementer and has installed Microsoft SQL Server Reporting
Services. You have to add the .NET Business Connector proxy account to Reporting Services
user groups. Which groups need to have the .NET Business Connector added to them? (choose
more than one)
A. SQLServer2005ReportUser$ MachineName $ InstanceName
B. SQLServer2005ReportServerUser$ MachineName $ InstanceName
C. SQLServer2005ReportingServicesUser$ MachineName $ InstanceName
D. SQLServer2005ReportingServicesWebServiceUser$ MachineName $ InstanceName
Answer: A, C B D
Question: 39
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In order to use Online Analytical Processing (OLAP),what must be installed?
A. OLAP Server.
B. SQL Server client tools.
C. Analysis Management Objects.
D. SQL Server Analysis Services.
Answer: B C
Question: 40
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Before installing the reporting extensions, what software components must be
installed? (choose more than one)
A. Windows SDK.
B. .NET Framework.
Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 10 of 23
C. Visual Studio 2008.
D. SQL Server reporting services.
Answer: B, C A C D
Question: 41
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. And you work as an implementer who is installing Microsoft SQL Server
Reporting Services. What default virtual directories are created?
A. Reports
B. Report Admin
C. Report Server
D. Report Manager
Answer: B A C
Question: 42
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about where
Analysis Management Objects (AMO) must be installed. So what's your answer?
A. AMO must be installed on the OLAP server.
B. AMO must be installed on the Application Object server.
C. AMO must be installed on all Microsoft Microsoft Dynamics AX Client machines.
D. AMO must be installed on AX client computers that will be used to administer the OLAP
database.
Answer: C D
Question: 43
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. What functionality do the virtual directories serve that are created during the
installation of Microsoft SQL Server Reporting Services? (choose more than one)
A. Report Manager
B. SharePoint Services
C. Report Administration
D. Reporting Services Web service
Answer: C D
Question: 44
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about in the
following options, which is true about the workflow server. So what's your answer?
A. It is Intranet only.
B. It is Intranet and Internet only.
C. It is Intranet and Extranet only.
D. It is Intranet, Extranet, and Internet.
Answer: A
Question: 45
Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 11 of 23
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about in the
following options, which are accounts used by the Workflow Server. So what's your answer?
A. Workflow System Account.
B. Workflow Execution Account.
C. Workflow WebServer Account.
D. Workflow Application Account.
Answer: A A B
Question: 46
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In a 64-bit implementation, which statement is trueabout the .NET business
connector?
A. The 64-bit .NET Business Connector is installed.
B. Both the 32-bit and 64-bit .NET business connector are installed in the same path.
C. Both the 32-bit and 64-bit .NET business connector are installed, but they must reside in
different paths.
D. The 32-bit .Net Business connector is installed because there is no 64-bit .NET business
connector.
Answer: B C
Question: 47
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Now you work as an implementer. What must you do to allow the AOS server
to communicate with the workflow servers?
A. You create a shared drive on the Workflow server.
B. The AOS user account must be added to the workflow servers domain.
C. The URL of the AOS must be added to the list of trusted sites on the Workflow server.
D. The URL of the Workflow Web site must be added to the list of trusted sites on the AOS
server.
Answer: C D
Question: 48
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In the following options, which are required server components in a Microsoft
Microsoft Dynamics AX 2009 implementation? (choose more than oen)
A. File Server
B. BizTalk Server
C. Commerce Server
D. Application Object Server
Answer: C A D
Question: 49
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. In the following options, which optional server component provides support for
sharing data from Microsoft Microsoft Dynamics AX with external parties, such as vendors and
customers?
Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 12 of 23
A. Reporting Server
B. Enterprise Portal Server
C. Application Integration Server
D. Online Analytical Processing (OLAP) Server
Answer: B C
Question: 50
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Microsoft Dynamics AX 2009 is being implemented with multiple Application
Object Servers and multiple clients. What is Microsoft's recommended database strategy for this
type of implementation?
A. Install a clustered database server.
B. Install a dedicated database server.
C. Install the database server on each Application Object Server.
D. Have one database server corresponding to each Application Object Server.
Answer: A B
Question: 51
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Regular backups are a key part of a disaster recovery plan. What parts of a
Microsoft Dynamics AX 2009 implementation should be backed up? (choose more than one)
A. User Databases
B. Transaction log
C. AX Application files
D. Distributed File System
Answer: A, B, C
Question: 52
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Which topology has a second domain controller for users outside the
organization that require Enterprise Portal access?
A. Minimal base topology
B. Clustered base topology
C. Standard Perimeter Network
D. Traditional Perimeter Network
Answer: C D
Question: 53
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. The total number of transactions per hour affects the database system needs
when planning for appropriate system hardware needs. How is the number of transactions
defined for purchase orders?
A. Each purchase order is considered one transaction.
B. Each purchase order line is considered one transaction.
C. Each purchase order grouped by customer is considered a transaction.
Exam Name: AX 2009 Installation & Configuration
Exam Type: Microsoft
Exam Code: MB6-820 Total Questions: 100
Page 13 of 23
D. Purchase orders transactions cannot be used to calculate database capacity. Use sales orders
instead.
Answer: A B
Question: 54
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. And you work as an implementer intending to use the Microsoft Microsoft
Dynamics AX Client Configuration utility to connect a client to a different Application Object
Server instance. What user group must you be part of to access the client configuration utility?
A. Guests
B. All users.
C. Power Users.
D. Administrators
Answer: B, C D
Question: 55
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. When installing Microsoft Dynamics AX 2009 using an Oracle database server,
what is the correct database setup option?
A. Create a new Oracle database.
B. Connect to an existing Oracle database.
C. Use one of the provided database templates.
D. Specify a SQL script to generate the database.
Answer: A B
Question: 56
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. When performing a Microsoft Dynamics 2009 installation, what rights must the
installer have? (choose more than one)
A. Administrative rights on the network.
B. Administrative rights on the computer that is running setup.
C. SysAdmin server role in the instance of SQL server where the database is being created.
D. The Database Creators server role in the instance of SQL Server where the database is being
created.
Answer: A, C A D
Question: 57
You work in an International company which is called Luxwet. And you're in charge of the network
of your company. Microsoft Dynamics AX 2009 is being implemented with multiple Application
Object Servers and multiple clients. For this type of implementation, what is Microsoft's
recommended database strategy?
A. Install a dedicated database server.
B. Install a clustered database server.
C. Install the database server on each Application Object Server.
D. Have one database server corresponding to each Application Object Server.
Answer: A