AX 2009 Development Introduction question 51 to 100

Question: 51
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. The code below
creates a query on the item table. While he has no idea about how to obtain the same results
using a while select statement. So what's your answer?
010045010067
Query = new query();
query.addDataSource(tableNum(InventTable)).addRange(fieldNum(InventTable,itemId)).value("12345");
A. while select InventTable
ItemId <= "12345"
B. while select InventTable
ItemId != "12345"
C. while select InventTable
ItemId >= "12345"
D. while select InventTable
ItemId == "12345"
Answer: D 
Question: 52
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When manipulating the data source in a query, which system class is
used to do this?
A. Query_ds()
B. QueryDataSource
C. QueryRunDataSource
D. QueryBuildDataSource
Answer: D 
Question: 53
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which statements are not true about
transactions? (choose more than one)
A. The tts level is stored in a system variable
B. A ttsabort must be called in the catch statement when an error is thrown
C. A ttsabort inside nested transactions will abort only the current transaction level
D. A transaction ensures data integrity in the case that an error occurs during processing
Answer: B,C 
Question: 54
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When the retry command is called after an exception has been thrown,
how many times will the system retry a transaction?
A. Once
B. 3 times
C. 5 times
D. There is no limit, the developer must define the number of retries
Answer: D 
Question: 55
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. In thefollowing options,
he has no idea about which is the correct syntax for a try..catch statement. So what's your
answer?
A. try
{
..
}catch(exception::error)
{
----
}
B. try
{
..
}
catch(retry)
{
----
}
C. try
{
..
}
catch()
{----
}
D. try
{
..
}
catch(error)
{
----
}
Answer: A 
Question: 56
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how to retrieve the current retry count. So what's your answer?
A. tts.retryCount()
B. appl.retryCount()
C. xSession.retryCount()
D. exception.retryCount()
Answer: C 
Question: 57
Look at the following options, which elements are part of the data dictionary? (choose more than
one)
A. Views
B. Queries
C. Perspectives
D. Extended Data Types
Answer: A, C, D 
Question: 58
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. In the following
options, he has no idea about which feature allows users to print a report using the current table.
So what's your answer?
A. Auto-report
B. Report wizard
C. Export to Excel
D. Report designer
Answer: A 
Question: 59
You work in an International company which is called DONEX. And you work as a system
developer. Now you're working on a new table that contains information about employees who
have used company printers. You want to add a relation to EmplTable and it should only show
employees who have the status employee. Which relation is the best one to use?
A. Normal
B. Special
C. Field fixed
D. Related field fixed
Answer: D 
Question: 60
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What data types can be used in a conditioned relation on a table?
A. Reals
B. Dates
C. Enums
D. Strings
Answer: C 
Question: 61
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When extending a data type, what property is NOT inherited?
A. Label
B. Relations
C. StringSize
D. Array elements
Answer: D 
Question: 62
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know which
controls are needed to create a tabbed form. So what's your answer? (choose more than one)
A. Tab
B. TabPage
C. TabControl
D. TabOverview
Answer: A,B 
Question: 63
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What is the most significant reason behind the ability to easily scale
the number of concurrent users in Microsoft Dynamics AX2009?
A. AOS technology
B. Layer structure
C. Normalized database
D. Configuration Key system
Answer: A 
Question: 64
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know where
the layout of a form is defined. So what's your answer?
A. In the Global Form Design.
B. In the Design node of the Form.
C. In the Properties on the Form node.
D. In the AutoDesign node of the Form
Answer: B 
Question: 65
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
Action Menu Items are used for. So what's your answer?
A. Action Menu Items are used to install Service packs.
B. Action Menu Items call multiple Menu Items at the same time.
C. The Action Menu Item is a link to execute a specified class, query or form.
D. An Action Menu Items is used to force the end user to actively confirm a request.
Answer: C 
Question: 66
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When executing an object through a Menu Item, what can be an
advantage?
A. The check of security rights.
B. The object can then be executed directly from code.
C. The Menu Item performs a runtime error detection on the object.
D. The end user will be warned if the object is in use by another end user.
Answer: A 
Question: 67
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When setting the LinkType property on a form data source to Delayed,
what does it indicate?
A. The JoinSource is not active.
B. A pause is inserted before the form opens.
C. A pause is inserted before the parent data source is updated.
D. A pause is inserted before linked child data sources are updated.
Answer: D 
Question: 68
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
controls the linking of data between data sources in a form. So what's your answer?
A. Table Relations.
B. The Method TableLinks.
C. JoinSource properties on the data sources.
D. Dragging the Secondary Table to the Primary table in the data source node.
Answer: C 
Question: 69
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which are possible values for the LinkType
property on a data source in a form? (choose more than one)
A. Passive
B. InnerJoin
C. NotExists
D. DelayedExists
Answer: A,B 
Question: 70
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
the Object property on a Display Menu Item is used for. So what's your answer?
A. To specify the Form that is to be opened
B. To specify the Report that is to be opened
C. To specify the Data Source of the Form that is to be opened
D. To specify the Data Source of the Report that is to be opened
Answer: A 
Question: 71
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now you have to create a project which must be visible to the other
developers working on the same application. So what should you do to ahieve this?
A. You should create the project and set the property to Shared.
B. You should click the Project button and create a project in the Shared folder.
C. You should create a project, right-click on the project and select Add-Ins > Public
D. You should open the AOT and create a project in the Public folder under the Project node.
Answer: B 
Question: 72
In the following options, which is true about development projects? (choose more than one)
A. Projects are layer specific.
B. An element in a project is locked and cannot be edited by other users
C. Projects are only used to group elements that are modified for a specific development task
D. Modifications made to an element in a project need to be synchronized with the AOT to make
the modifications visible to other users
Answer: A,C 
Question: 73
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
a Menu Reference is. So what's your answer?
A. A reference to a Form
B. A reference to a Menu
C. A reference to the Main Menu.
D. A reference to related Tables.
Answer: B 
Question: 74
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When a form is imported to the VAR layer, which already has
modifications made to it in the USR layer, what will occur in Microsoft Dynamics AX2009?
A. The VAR layer modifications will be deleted.
B. The USR layer modifications will be deleted.
C. The USR layer will be overridden by the VAR layer.
D. The USR layer modifications will continue to be used.
Answer: D 
Question: 75
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which is the correct order in which the listed
report sections are printed, from top to bottom?
A. Prolog, Epilog, Header, SectionGroup, Footer
B. Header, PageHeader, SectionGroup, PageFooter, Footer
C. Prolog, PageHeader, Header, SectionGroup, Footer, Epilog
D. Header, Prolog, SectionGroup, Epilog, PageFooter, Footer
Answer: C 
Question: 76
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which is not the way to add a new string
control for a field on the CustTable datasource to a report design? So what's your answer?
(choose more than one)
A. Drag the field from the CustTable node in the AOT to a report section
B. Open the Visual Report Designer. Right-click in a section and select New > String. Set
Datasource property on new control to CustTable.
C. Right-click on a report section in the AOT. Select New Control > Field from CustTable. Drag a
field onto the section from the list that is displayed.
D. Open the Visual Report Designer. Right-click in a section and select New > Field from
CustTable. Drag a field onto the section from the list that is displayed.
Answer: B,C,D 
Question: 77
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. As for using the Generated Design option on reports, which statement
is not true? (choose more than one)
A. A Generated Design will use the Template only when first generated.
B. A Generated Design is affected by the structure of the underlying query.
C. A Generated Design is not affected by the structure of the underlying query.
D. ProgrammableSections are not available in Generated Designs. SectionGroup sections can be
used instead.
Answer: B,D 
Question: 78
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In the following options, which one describes the LabelTabLeader
property?
A. It defines a label on a tab.
B. It inserts a tab between the label and the field value.
C. It inserts a series of dots between the label and the field value.
D. It defines the number of tabs between the label and the field value.
Answer: C 
Question: 79
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know which
sections of a report can contain a body section. So what's your answer? (choose more than one)
A. Prolog
B. SectionGroup
C. AutoDesignSpecs
D. ProgrammableSection
Answer: B,C 
Question: 80
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What is displayed in the Call Stack window in the Debugger?
A. All Breakpoints.
B. The trace of methods called.
C. The local variables in scope.
D. The value of global variables.
Answer: B 
Question: 81
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company and you work as a system developer. Now you're debugging a piece of
code to find an error. But when you are doing that, you want to monitor the value of a variable. So
what should you do to achieve this?
A. Open the View Variable list.
B. Drag the variable into the Watch window.
C. Right-click on the variable in the variable list and select Monitor.
D. Move the cursor over the variable and read the value in the tool tip.
Answer: B 
Question: 82
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know where
he can check Best Practice errors/warnings after compiling code. So what's your answer?
A. Within the AXBP Log file.
B. It will automatically be shown in a separate pop-up window.
C. On the Best Practices tab page in the Compiler output window.
D. Best Practice errors/warnings will be highlighted in the code editor.
Answer: C 
Question: 83
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know in the
following options, which is not a Debugger Window Pane. So what's your answer?
A. Watch
B. Input
C. Output
D. Variables
Answer: B 
Question: 84
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
is the best Practice for placing code. So what's your answer? (choose more than one)
A. Put as much code as possible in jobs.
B. Put as much code as possible in classes
C. Put as little code as possible on forms.
D. Put as little code as possible on tables.
Answer: B, C 
Question: 85
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now a customer asks to search for vendor data across several tables.
So how to achieve this?
A. Use the Global Query function
B. Use the "Filter by Field" function
C. Use the "Filter By Selection" function.
D. Set up the Data Crawler and use Global Search.
Answer: D 
Question: 86
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea of the
advantages of using Naming Conventions. So what's your answer? (choose more than one)
A. Custom code is not very susceptible to overwriting.
B. Custom code becomes easier to understand and debug.
C. They contribute to consistency between custom and standard code
D. Microsoft Dynamics AX2009 stores custom code in alphabetized order so it gets executed
faster when using Naming conventions.
Answer: B, C 
Question: 87
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In order to get the best performance, what is always appropriate to do?
A. Use as few System calls as possible.
B. Place all database accessing code in classes.
C. Concentrate database accessing code in tables.
D. Only access data directly by calling stored procedures.
Answer: C 
Question: 88
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
the Microsoft Dynamics AX standard for Index names is. So what's your answer?
A. Use id as suffix in index names.
B. Use idx as prefix in index names.
C. Use idx as suffix in index names.
D. Use index as suffix in index names.
Answer: C 
Question: 89
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. What is the correct syntax when specifying that a class called
MyClass2 should inherit methods and variables from another class called MyClass1?
A. class MyClass2 extends MyClass1
B. class MyClass1 extends MyClass2
C. class MyClass2 inherits MyClass1
D. class MyClass1 inherits MyClass2
Answer: A 
Question: 90
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. In order to execute a class from a menu item, what method will you
add to your class?
A. New
B. Menu
C. Main
D. Execute
Answer: C 
Question: 91
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. When a new object is created, where do you place code to be
executed?
A. In the new() method.
B. In the create() method.
C. In a new Static method.
D. In the classDeclaration node.
Answer: A 
Question: 92
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Where do you specify if a class extends another class?
A. On the Class property.
B. In the Extends method.
C. In the Class Declaration.
D. In the Inherit property on the class
Answer: C 
Question: 93
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Variables to be used from any method of a class must be declared in:
A. The new() method.
B. The classDeclaration node.
C. The initVariables() method.
D. You do not need to declare variables before use.
Answer: B 
Question: 94
You work in an International company which is called DONEX. And you're n charge of the
network of your company. In the following options, which is not true about a class that inherits
another class? (choose more than one)
A. The methods in the sub-class can be overridden by the main class methods
B. The sub-class will run on the client or server as specified on the main class
C. The sub-class can use any variable that is declared in any of the main classes methods
D. The sub-class can be constructed and assigned to a variable that has been declared as the
main class
Answer: A,C 
Question: 95
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. And you work as the systems developer. Now you have to determine
why the code above does not compile. MyClass extends RunBaseBatch. So what may causes
this problem?
Static void main(args _args)
{myClass myClass; ;
myClass = new myClass(_args.parm());
if (myClass.prompt())
myClass.run(); }
A. MyClass does not contain a method called prompt();
B. The args class does not contain a method called parm.
C. The Prompt method requires a parameter to be specified
D. The new method in MyClass does not take a parameter that is compatible with _args.parm()
Answer: D 
Question: 96
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
how labels are stored in Microsoft Dynamics AX. So what's your answer?
A. In the ax*.ali files on the AOS
B. In the ax*.ald files on the client
C. In the ax*.ali files on the client
D. In the ax*.ald files on the application server.
Answer: D 
Question: 97
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know what
the correct syntax for instantiating a class is. So what's your answer?
A. new MyClass = MyClass()
B. MyClass = MyClass.new()
C. MyClass = new MyClass();
D. MyClass = MyClass::new()
Answer: C 
Question: 98
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He doesn't know how
values from the enum LedgerAccountType can be assigned to variables. So what's your answer?
A. enum = LedgerAccountType.Heading;
B. enum = LedgerAccountType::Heading;
C. enum = LedgerAccountType->Heading;
D. enum = LedgerAccountType(Heading);
Answer: B 
Question: 99
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
which is not a composite data type in X++. So what's your answer?
A. Table
B. Array
C. String
D. Container
Answer: C 
Question: 100
You work in an International company which is called DONEX. And you're in charge of the
network of your company. Now one of your colleagues asks for your help. He has no idea about
what kind of data can be returned from a method. So what's your answer?
A. Only base types.
B. Only database buffers and objects.
C. Any kind of data, except database buffers.
D. Any kind of data, including base types, table buffers and objects.
Answer: D